Manşetler

Chrome Android uygulaması video için daha az veri kullanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

chrome androidGoogle, Hindistan pazarına verdiği önemi bu ülkeye yönelik yaptığı duyurularla bir kez daha gözler önüne serdi. Ülkede sunduğu hizmetleri geliştirmeye odaklanan şirket, veri bağlantısının iyi durumda olmadığı noktalarda işlevselliği artırma yönünde duyurular gerçekleştirdi. Bu problemi çözmek adına Chrome ve Google Play’de de bazı düzenlemeler yapan şirket, servislerine başka ülkelerdeki kullanıcılarının da memnuniyetle karşılayacağı bazı yeni özellikler kazandırdı.

Chrome Android uygulaması, Veri Koruma moduyla yakında videoları da sıkıştırabilecek. Böylelikle MP4 formatındaki dosyalar yüzde 67 oranında daha az veri harcayacak. 2G ve 3G şebekesinde ise Chrome, Android kullanıcılarına web sayfalarının elverişli versiyonlarını gösterecek. Böylelikle sayfalar iki kat daha hızlı yüklenecek ve yüzde 90 oranında veri tasarrufu sağlanacak.

Chrome Android uygulamasına “İndirme” özelliği ekleniyor

Android’deki Chrome kullanıcılarına sunulan yeni “İndirme” özelliğiyse uygulamanın bağlantının olmadığı zamanlarda daha kullanışlı hâle gelmesini sağlıyor. Kullanıcılar bu özellik sayesinde bir web sayfasının tamamını indirebilecek. Video, müzik ve resimler de indirilenlerin arasında yer alacak. İndirilenler için yeni sekmeler açılacak. Bağlantıda bir duraksama olsa bile indirme işlemleri daha sonra otomatik olarak başlatılabilecek.

Google, tavsiyeler ve sayfaları çevrim dışı erişim için indirme imkanı sunarak içerik keşif konusuna da göz kırpıyor. Yerel popülerlik doğrultusunda sunulacak tavsiyeler, zamanla kişisel bir yapıya da bürünecek.

Google Play Store da “hızlı tarama” özelliğiyle kullanıcılarına bağlantının yeterince hızlı olmadığı durumlarda yardım edecek. Bu özellik çerçevesinde mağazanın bazı bölümleri önceden yüklenecek. Kullancılar diledikleri takdirde indirme işlemlerinin başlatılmasını “Wi-Fi Bekle” seçeneğiyle kablosuz ağa bağlanana kadar erteleyebilecek.

İLGİLİ HABERLER