Teknoloji

China Mobile çalışanından iPhone 5’in eylülde çıkacağına dair bilgi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çin, Apple’ın giremediği, ancak ellerini ovuşturarak baktığı potansiyel pazarlardan bir tanesi. Bu 650 milyon abonesi bulunan en büyük mobil operatörü China Mobile’ın bir çalışanı şirketinin Apple’ın beşinci nesil iPhone’unu önümüzdeki eylül ayından itibaren dağıtmaya başlayacağını açık etti.

Apple’ın iPhone 5’i bu eylül ayında tanıtması bekleniyor. Tahmin ediyoruz ki, aynı ay içinde başta ABD olmak üzere büyük pazarlarda satışa çıkacaktır. Çin’in de dünyanın en büyük pazarlarından biri olduğunu düşünecek olursak, iPhone 5’in ABD ile aynı anda bu ülkede de satışa çıkması kuvvetle muhtemel.

Çince yayın yapan Bianews.com sitesinde yer alan söz konusu habere göre bir China Mobile çalışanı Twitter’a benzer bir mikro-bloglama servisi olan Weibo.com’a iPhone 5’in eylülde piyasaya çıkacağını yazmış. Ancak söz konusu yazı daha sonra silinmiş. Apple’ın üst düzey yöneticisi Tim Cook’un son günlerde China Mobile yöneticileriyle çeşitli toplantılar gerçekleştirdiği basına yansımıştı. Bu toplantıların ana maddelerinden birinin iPhone 5 olduğunu söylesek, herhalde yanlış yapmış olmayız.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER