Ulaşım

Chevrolet telefonlara özel kliması bulunan otomobiller üretiyor

Akıllı telefonları kablosuz olarak şarj edebilme, günümüz otomobillerinde olması istenen özellikler arasında üst sıralarda yer alıyor. Ancak Chevrolet’ye göre, bu lüksün beraberinde bir problem getirmesi de muhtemel gözüküyor. Günümüzde telefonlar yol tarif etmekten müzik çalmaya kadar pek çok şeyi yaptıkları için pilleri oldukça hızlı biçimde ısınabiliyor. Pilin fazla ısınması kimi zaman kablosuz şarj sürecinin yavaşlamasına veya tamamen durmasına neden olabiliyor. Chevrolet bu sorunu ortadan kaldırmak için son derece ilginç bir çözüm geliştirdi ve otomobillerine akıllı telefonlara özel havalandırma alanı eklemeye başladı.

Active Phone Cooling (Aktif Telefon Soğutma) ismini taşıyan sistem, kablosuz şarj özelliğini barındıran 2016 model Chevrolet otomobillerinde bulunacak. Impala, Malibu, Volt ve Cruze modellerinin hepsi Active Phone Cooling özelliğini barındıracak. Chevrolet otomobilin mevcut klima sisteminden gelen havayı telefonun durduğu şarj alanına gönderecek.

Sistem ana klimaya bağlı olarak çalışacak. Chevrolet tarafından yapılan basın açıklamasında ”İnovasyon tekerleğin yeniden icadı değildir” ifadesi dikkat çekerken, bazen sorunlara en uygun çözümün sadelik sayesinde bulunabileceği belirtildi. Chevrolet’ye göre, diğer otomobil üreticilerinin henüz Active Phone Cooling’e verecek bir cevabı bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER