Eğlence

Çevrim içi müzik platformları 2014’te CD satışlarından daha fazla gelir getirdi

avrupa birligi spotify apple

spotify-iphone-6-200315

Çevrim içi müzik servislerinin sanatçılara olması gerekenden az kazanç sağladığı iddiası Taylor Swift gibi popüler bir isim tarafından dile getirilse de, bu durumun kullanıcılar nezdinde pek fazla yankı bulmadığı ortaya çıkan son rakamlarla görülüyor. Amerikan Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından açıklanan rakamlara göre, 2014’te Spotify ve Rdio gibi çevrim içi müzik platformlarından elde edilen gelirler, CD satışlarından elde edilen gelirleri geride bıraktı.

2013’e göre yüzde 29 oranında artan çevrim içi müzik platformu gelirleri 1.87 milyar dolara ulaşırken, CD satış gelirleri yüzde 12.7’lik düşüşle 1.85 milyona geriledi.

Dijital satışlarla elde edilen gelirler ise müzik endüstrisinin ana kaynağı olmayı sürdürüyor. 2014’te toplam satışların yüzde 37’si dijital indirme yoluyla gerçekleşirken, elde edilen gelir 2.57 milyar dolar oldu. Ancak yakın gelecekte çevrim içi müzik platformlarının gelir konusunda dijital satışları geride bırakacağı konusunda tüm müzik endüstrisi hemfikir gözüküyor. Bu eğilimin sanatçılar cephesinde Taylor Swift’inkine benzer çıkışlara neden olup olmayacağı ise zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER