Teknoloji

CES 2016’da bilet satışında kısıtlamaya gidilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ces-logo-140515

Dünyanın en popüler teknoloji etkinliklerinden birine girmek 2016’da biraz daha zor hale gelebilir. Her yıl ocak ayında ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleşen CES’i düzenleyen Consumer Electronics Association (CEA), 2015’teki fuarda ziyaretçi rekorunun kırılmasının ardından 2016’daki fuarla birlikte bilet satışında kısıtlamaya gidilmesinin planlandığını açıkladı. CES 2015’te CEA tarafından “sektör profesyoneli” olarak tanımlanan 176 bin 676 bin kişi bir araya gelmişti. Kuruluş, CES 2016’da ziyaretçi sayısının 176 bini aşmamasını planlıyor. CEA, son iki yılda etkinliğe katılmamış kişiler için ekstra araştırma gerçekleştirileceğini de açıkladı.

CEA’nın kıdemli başkan yardımcısı Karen Chupka, tüketici teknolojisi sektörünün büyümesine paralel olarak CES’in katılımcı tabanının da genişlediğini ve etkinliğin tam kapasiteye ulaştığını ifade etti. Chupka, katılımcı sayısında kısıtlamaya giderek karşılaştıkları bazı operasyonel ve lojistik sıkıntıların da üstesinden gelebileceklerini ifade etti.

CEA tarafından geçtiğimiz ocak ayında Bloomberg’e yapılan açıklamada, Las Vegas’ta yaşanan yoğunluk nedeniyle katılımcı sayısının 150 ila 160 bin arasında tutulmasının planlandığı belirtilmişti. Karen Chupka, CES’e katılmaya uygun durumdaki ziyaretçilerin kapıdan çevrilmeyeceğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER