Manşetler

Cep telefonları için Google Voice Actions komutları tanıtıldı: Mesaj yaz, müzik ara, daha fazlasını yap

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın bugün San Francisco’da düzenlediği basın toplantısında Google Mobile ile ilgili iki büyük yenilik tanıtıldı. Bunlardan bir tanesi ses tabanlı uygulamalar.

Özetleyecek olursak, Google’ın tanıttığı bu yeni ses uygulamaları iPhone için çıkarılmış olan ses kontrollerine benziyor. Sesli aramayla birlikte 12 tane daha farklı uygulama yer alıyor. Örneğin sadece konuşarak istediğiniz kişiye yazılı mesaj gönderebilirsiniz. Ya da canınız pizza yemek istediğinde “pizzacıyı ara” diyerek özel bir telefon numarasını arayabilirsiniz. Alarmlar kurabilir, bir web sitesisini ziyaret edebilir, yol tarifleri için adres veya konum bilgilerini sesli olarak telefona girebilirsiniz. “Müzik ara” komutu ilginç bir özellik ve farklı uygulamalarda çalışıyor, buna web’de şarkı aramak da dahil. “Not al” komutu ise size daha sonra hatırlatmak üzere bir mesajı kaydediyor.

Google’ın sesli komutları Droid 2’de yüklü olarak gelecek. Ayrıca Android 2.2 sürümündeki telefonlar için Android Market’te sunulacak. Her ne kadar sesli komutlar şu an için sadece İngilizce’yi desteklese de, Android artık İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve Japonca için sesli aramayı destekliyor.

İlgili – Google

Görsel – Engadget

İLGİLİ HABERLER