Teknoloji

Castor kod adlı Sony Xperia tableti Qualcomm işlemciyle çıkacak

Sony’nin Xperia Tablet Z’yi takip edecek yeni tabletiyle ilgili detaylar da yavaş yavaş sızmaya başladı. Detaylar yine Twitter üzerinden paylaştığı sızıntılarla bildiğimiz @evleaks kullanıcısından geliyor.

Sony-Xperia-Tablet-Z-inceleme-00011

@evleaks “Castor” kod adlı Sony Xperia tabletinin üzerinde çalışıldığını haber verdi. Belirttiğine göre Castor’da Qualcomm’un MSM8974-AB yongaseti bulunacak. Söz konusu işlemcinin Sony’nin Sirius kod adıyla anılan gelecek nesil amiral gemisi telefonunda da yer aldığı söyleniyor.

Bu hafta başında, Sony’nin CES 2014’te resmiyet kazandırdığı Xperia Z1 Compact ile ilgili bilgileri paylaşan @evleaks daha sonra da Sirius kod adlı amiral gemisi Sony Xperia akıllı telefonunun da şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacağını, bu cihazda Qualcomm Snapdragon MSM8974-AB yongasetinin ve 5.2 inç ekranın bulunacağını yazmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia Tablet Z İncelemesi

Sony Castor tabletin de hem 4G hem de sadece Wi-Fi çeşitlerinin bulunacağı öne sürülüyor. Cihazın ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadara satılacağı henüz belli değil, ancak ilerleyen aylarda bu bilinmezler de ortadan kalkacaktır. Sony’nin bu tableti Sirius akıllı telefonla birlikte tanıtması da ihtimaller dahilinde bulunuyor.

Bu arada geçtiğimiz haftalarda Canopus adlı başka bir üst sınıf akıllı telefon üzerinde çalışmalar yürütüldüğüne dair haberler çıkmıştı. Anlayacağınız, Sony mühendisleri şu sıralar sıkı şekilde çalışıyor.

İlgili >>Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER