Teknoloji

Casio’dan melodiyi şarkıya dönüştüren iOS uygulaması: Chordana Composer

casio-chordana-composer-020115

Günümüzde müzik yapım sürecinde bilgisayar yazılımları göz ardı edilemez bir katkı sunuyor. Casio’nun yeni iOS uygulamasıysa bu katkının alanını biraz daha genişleterek özellikle beste sürecine ciddi bir katkı sağlayacağa benziyor. Chordana Composer adını taşıyan uygulama, kullanıcının mırıldanarak veya ıslık çalarak söylediği melodiyi bir şarkıya dönüştürüyor. Bu da derinlemesine müzik bilgisi olmayan veya enstrüman çalamayan birinin bile beste yapmasının önünü açıyor.

Şarkının baz melodisi uygulamaya kaydedildikten sonra beş adet tür ve üç adet melodik ayar arasından seçim yapan kullanıcılar “otomatik beste” butonuna dokunuyor ve işin geri kalanını Chordana Composer hallediyor.

Vokal melodi girişine ek olarak, Chordana Composer’da bir klavye arayüzü, notasyon seçeneği ve MIDI uyumluluğu da bulunuyor. Bu da şarkı tamamlandıktan sonra ince ayarların da uygulama üstünden yapılabilmesi anlamına geliyor. Ortaya çıkan sonucun ne kadar etkileyici olacağı bestecinin müzikal kulağıyla ilgili olsa da, Chordana Composer’ın ortaya farklı bir süreç koyduğunu kabul etmek gerekiyor. Uygulama iTunes App Store’dan 6,49 TL karşılığında indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER