Teknoloji

Canon’un ikinci çeyrek kârı güçlü Japon yeni ve stok sıkıntısı nedeniyle yüzde 20 düştü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon, geride kalan mâli çeyreğe ilişkin kazanç raporunu açıkladı. Şirketin ikinci çeyrek sonuçları hem iyi hem de kötü haberleri bir arada barındırıyor.

Bardağa dolu tarafından bakacak olursak, şirket yılın geri kalan dönemi için kâr beklentisini yukarı çekti ve geçtiğimiz mart ayında yaşanan deprem felaketi nedeniyle kesintiye uğrayan kamera üretiminin tahmin edilenden daha hızlı şekilde yeniden yapılandırıldığını dile getirdi. Ne var ki, kesintiye uğrayan üretim şirkete dikkate değer bir etkide bulunmuş durumda. Şirketin net kârı geride kalan çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında düştü ve 53.86 milyar Japon yeni (yaklaşık 1.2 milyar TL) olarak kaydedildi. Öte yandan Japon yeninin güçlenmesi nedeniyle şirket deniz aşırı ülkelerde elde ettiği gelirlerde de kesintiye uğradı.

Yeniden düzenlenen kâr beklentisiyse değiştirilebilir lensli fotoğraf makineleri için yapılan sevkiyat tahmininin güncellenmesinin ardından geldi. Şirket daha önce belirlediği yedi milyonluk ürün sevkiyat tahminini 7.3 milyona çıkardı, ancak kompakt makine sevkiyat tahminleri 20 milyonda kaldı.

İlgili – Canon

İLGİLİ HABERLER