Teknoloji

Canonical Ubuntu ve Android’in aynı cihazda çalışmasını mümkün kılacak

Seçme özgürlüğüne sahip olmak güzeldir, insanlar çoğunlukla tek bir seçeneğe bağlı kalmak istemezler. Bunu göz önünde bulunduran Canonical da 2014’te ilk mobil cihazlarını çıkaracağı Ubuntu mobil işletim sistemine ikili başlatma özelliği getiriyor.

dualboot-ubuntu-251213

Yayınlanan yeni bir geliştirici ön izleme sürümü hem Android hem de Ubuntu mobile işletim sistemini tek bir cihazda desteklemenin mümkün olduğunu gösteriyor. Telefon kilidini kaldırma ve Android’in özelleştirilmiş versiyonlarını yükleme konusunda ustalaşmış geliştiricilerin şu anda test edebileceği işlev bir kez kurulduktan sonra oldukça kolay şekilde kullanılıyor.

Ubuntu Dual Book olarak adlandırılan bir uygulamayı açmak, hangi işletim sistemiyle başlatılacağını seçmek ve bunun sonrasında telefonu yeniden başlatmak işletim sistemini değiştirmek için yeterli olacak. Söz konusu destek henüz olgunlaşmadığı için deneyimli olmayan kullanıcıların uygulaması tavsiye edilmiyor, ancak Ubuntu mobile telefonları çıkmaya başladıktan sonra bu iş son kullanıcılar için çocuk oyuncağından ibaret olacak gibi görünüyor.

İlgili >> Android Central, Ubuntu Geliştirici Portalı

İLGİLİ HABERLER