Teknoloji

Canon’dan profesyonellere özel yüksek ISO hassasiyetli kamera

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

canon-me-20f-sh-020815-5

Günümüzün birçok dijital kamerasında 25600 ile 51200 aralığında ISO seviyeleri görüyoruz. Hâl böyleyken 4000000 ISO seviyesine sahip bir ürün görmek hepinizi çok şaşırtacaktır. Canon’un yeni ME-20F-SH bu seviyeye çıkan ilk kamera olarak tarihe geçiyor. Üst sınıf değiştirilebilir lensli kameralara göre beş kat daha büyük bir alana sahip bir sensör barındıran bu kamera karanlıkta daha iyi performans sergiliyor, Full HD video çekimi bile yapabiliyor.

35 mm full-frame CMOS sensör barındıran Canon ME-20F-SH’in piksel boyutu 19 mikrometrenin üstünde, bu da toplam sensör alanının diğer üst sınıf kameralarla kıyaslandığında 5.5 kat daha büyük olduğu anlamına geliyor. Bu da sadece 0.0005 lüks gibi aydınlık değerine sahip olan koşullarda bile yüksek hassasiyet sağlıyor. Böylelikle 4000000 ISO eşdeğerinde çekim gerçekleştirilebiliyor.

Kameranın sadece bu özelliği bile onun yeteri kadar çekici olmasını sağlamakla birlikte, değiştirilebilir lenslerle ISO değerini daha da genişletmek mümkün olabilir. ME-20F-SH modeli Canon’un SLR ve EOS serisi ürünleriyle aynı lens ağzına sahip, bu da uygun koşullar için belirlenmiş doğru lensi takarak etkileyici çekimler yapmayı sağlıyor.

Tasarım açısından Canon ME-20F-SH modelinin en iyi olduğunu söylemek zor, karşımızda tuhaf, siyah renkli bir kutu var. Ne var ki, özellikler bakımından rakiplerine fark atmayı beceriyor. Neredeyse yardım düzine port mevcut, bunlar arasında 3G/HD-SDI ve HDMI, 2.5 mm. stereo mini jak, yuvarlık 8 pinli RS-422 jakı da bulunuyor.

Canon’un bu çok amaçlı kamerasını hayatın her alanında kullanmak mümkün. Özellikle ışığın aşırı derecede düşük olduğu ortamlarda, doğal hayatı konu alan belgesel çekimlerinde, gece vakti gökyüzü görüntülerinde ve reality şovlarının çekimlerinde Canon ME-20F-SH epey isabetli bir seçim olabilir.

Tabii ki, bu kadar zengin ve üstün özelliklere sahip olan ve ayrıca profesyonellere hitap eden kameranın fiyatı da ona göre olacaktır. Aralık 2015’te piyasaya sunulacak Canon ME-20F-SH’nin yurt dışı satış fiyatı 30 bin dolar olarak belirlendi.

İLGİLİ HABERLER