Manşetler

Canon’dan 250 megapiksellik görüntü sensörü

canon-logo-070915

Megapiksel savaşları Japon kamera devi Canon’un duyurusunu yaptığı baş döndürücü çözünürlükteki yeni sensörle yeni bir boyut kazandı.

19580 x 12600 piksel, kabaca 250 megapiksel çözünürlükteki APS-H CMOS sensör çözünürlük değerliyle dünya rekorunu ele geçiriyor. Canon’un söylediğine göre, bu sensör sayesinde 18 kilometre uzaklıktaki bir uçağın üstünde bulunan harfleri ayırt etmek mümkün oluyor.

APS-H sensör, APS-C’ye göre biraz daha büyük, ancak full-frame sensörden daha küçük. Bu tip sensörler öncelikle Canon’un emektar EOS-1D serisi DSLR makinelerinde kullanılıyor.

Sensörün saniyede 1.25 milyar piksellik işaret okuma hızı bulunuyor. Canon’un söylediğine göre, yüksek piksel sayısına rağmen iyi bir gürültü performansı da mevcut. Fotoğraf çekiminin yanı sıra, bu sensör çok yüksek çözünürlükte video çekimi için de kullanılabiliyor. Saniyede beş kare hızında, 4K’dan 30 kat daha yüksek keskinlikte video çekimi gerçekleştirebiliyor.

Canon bu teknolojinin takip ve suç önleme araçlarında, ultra yüksek çözünürlüklü ölçüm ekipmanlarında ve diğer endüstriyel aletlerde, ayrıca görsel ifade alanında kullanılabileceğini belirtiyor.

canon-250-megapiksel-sensor-070915

Canon’un 250 megapiksellik aşırı yüksek çözünürlüklü sensörünün DSLR makinelere hemen girmesi beklenmiyor. Ancak duyuru, sensör teknolojisinin gelişimini sürdürdüğünü gösteriyor. Canon 2010 yılında 120 megapiksel APS-H sensörünün duyurusunu yapmıştı. O zamanlar bu yıl çıkan 50 megapiksel çözünürlüklü EOS 5DS hayal bile edilemiyordu.

 

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER