Teknoloji

Canon PowerShot SX50 HS yüksek optik zum değeriyle birlikte geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon Photokina 2012 kapsamında PowerShot SX50’nin de tanıtımını gerçekleştirdi. Makinenin barındırdığı 50x gibi yüksek bir optik zum değerine sahip lensin üretiminin sınıfının lideri bir süreçle gerçekleştirildiği söyleniyor. Bunun yanı sıra lens 24mm geniş açı ile 1200mm arasında bir çalışma aralığına sahip. Her ne kadar makine görüntü dengeleme sistemi barındırsa da, bu uzunlukta çekim yapmak için sabit duran bir ele veya üç ayağa ihtiyacınız var.

Lensi yöneten ultrasonik motor ve ses bobin motoru Canon’un söylediğine göre neredeyse hiç ses çıkarmadan çalışıyormuş. Lensin en ucunda yer alan “Ara ve Kilitle” adlı yeni bir özellik hedefin belirlenmesine yardımcı oluyor. Butona basılmasıyla birlikte lens hedefi belirlemek için uzaklaşıyor, butonun bırakılmasıyla birlikte odak uzaklığına geir dönülüyor. PowerShot SX50 HS sisteminin temelleri üzerine kurulmuş. 12 megapiksellik sensöre Digic 5 işlemci eşlik ediyor. Bu arada makinede G15 ve S110’daki 1/1.7 inç tip sensör yerine 1/2.3 tip sensör kullanılmış.

Gelişmiş kompakt makinelere göre daha mütevazi özellikler barındıran Canon PowerShot SX50, Canon’un SX makinelerinin geleneği düşünüldüğünde gerekli olan nitelikleri sunmaya devam ediyor. RAW formatında çekim veya tam manuel kontroller yine sunulmaya devam ediyor. Cihazın arkasında da 2.8 inç’lik çok açılı LCD ekran yer alıyor. Buna elektronik vizör de eşlik ediyor.

Canon PowerShot SX50 HS ekim sonunda yurt dışında piyasada olacak. Ürünün belirlenen İngiltere satış fiyatı yaklaşık 450 pound.

İLGİLİ HABERLER