Teknoloji

Canon PowerShot N sıradışı tasarımı ve zengin özellikleriyle ilgi çekecek

Canon’un yeni PowerShot N dijital fotoğraf makinesi sıradışı tasarımıyla dikkat çeken bir ürün. Kare şekilli tasarıma sahip olan bu makinenin anahtar kontrolleri ortaya konumlanmış lensin etrafına yerleştirilmi. Bu radikal tasarım sayesinde kameranın yukarısı, aşağısı, sağı veya solunu tam anlamıyla kestirmek mümkün değil. Bunlar kullanıcının kamerayı tutuşuna göre tayin ediliyor.

Yaklaşık 2.6 cm’lik kalınlığa sahip olan bu makine yeteri kadar ince sayılabilir. Buna rağmen 8x optik zum, 28 mm. geniş açılı, f/3-5.9 lens barındırıyor. Her iki kenarda da birer halka var, bunlardan biri zum diğeriyse deklanşör işlevi görüyor. 2.8 inç, 461 bin noktalı kapasitif dokunmatik ekran ise açılı şekilde ayarlanabiliyor, böylelikle makineyi kafa hizasından yukarı kaldırıp fotoğraf çekmek istediğinizde zorluk yaşamamış oluyorsunuz. 12 megapiksel CMOS sensör, DIGIC 5 işlemci, 80-6400 ISO aralığı gibi optik özelliklere sahip olan bu makine saniyede 24 kare hızında 1080p ve 32 kare hızında 720p video kaydı yapabiliyor. Otomatik odak için yardımcı lamba işlemi gören parlak LED ve flaş işlevi gören lamba da diğer unsurlar arasında.

Canon makinenin küçük boyutları nedeniyle microSD kartları kullanmayı tercih ediyor. Bunun yanı sıra yeniden şarj edilebilir batarya USB konnektör aracılığıyla şarj edilebiliyor. Canon’un diğer PowerShot modellerinde gördüğümüz ve pil ömrünü yüzde 30 oranında artıran Eco modu bu modelde de yer alıyor. Wi-Fi bağlantı desteği sayesinde mobil cihazlara tek bir tuşa basarak bağlanmak ve görüntü aktarmak da mümkün oluyor.

Galeri: Canon PowerShot N
[nggallery id=1153]

Canon PowerShot N çeşitli yazılımları da bünyesinde barındırıyor. Bunların arasında yer alan Creative Shot (Yaratıcı Çekim) özelliği çektiğiniz görüntünün kopyasını oluşturuyor ve buna akıllı sahne analizi, kırpma, renk ve parlaklık ayarlama gibi işlemler uyguluyor. Tüm bu işlemler orijinal dosya üzerine uygulanmadığı için istenmeyen sonuçların çıkması çok da sorun çıkarmıyor.

Canon PowerShot N modeli önümüzdeki nisan ayında 300 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa çıkacak. Siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olan bu makine için Canon çeşitli aksesuarları da çıkarmayı planlıyor. Bunların arasında makineyi boyuna geçirmeye yarayan bir aksesuar da bulunuyor.

İlgili >> Canon

İLGİLİ HABERLER