Teknoloji

Canon PowerShot G5 X ve G9 X ile EOS M10 resmiyet kazandı

canon-g9-x-131015-1

Canon yeni dijital kameralarının resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Biri EOS M, diğer ikisiyse PowerShot serisine mensup olmak üzere toplam üç adet ürünün duyurusu gerçekleştirildi.

Bu üç yeni model içinden EOS M10, Canon’un Sosyal Medya Nesli olarak adlandırdığı kitleyi çekmek amacıyla çıkardığı, değiştirilebilir lens de barındıran dijital kompakt makine olarak dikkat çekiyor. PowerShot G5 X ve G9 X modelleriyse profesyonel fotoğrafçıların hareket hâlindeyken çekim yapabilecekleri seçenekleri fazlalaştırıyor.

EOS M10 tasarlanırken güç ön planda tutulmuş, bununla birlikte kompakt boyutlara sahip olmasına ve rahat taşınabilmesine de önem verilmiş. Canon bu makinenin her zaman ve her yerde fotoğraf ve video çekme arzusu içinde bulunan selfie ve sosyal medya nesline hitap edeceğini düşünüyor. Tahmin edebileceğiniz üzere, dokunmatik LCD ekran 180 derece döndürülebiliyor, böylelikle selfie çekmek kolay hâle geliyor. EOS M10 yeni EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM lensle birlikte geliyor. Bu lens, makine kullanılmadığı zaman kısalabiliyor, böylelikle EOS M10’u rahatlıkla taşımak mümkün oluyor. Bu arada EOS M10, EF-M, EF ve EF-S serisi lenslerle de kullanılabiliyor.

EOS M10’da 18 megapiksel CMOS sensör, DIGIC 6 görüntü işlemcisi, saniyede 24 ve 30 kare hızlarında 1080p video kaydı gibi başlıca özellikler bulunuyor. Ayrıca kamera NFC ve Wi-Fi bağlantı desteklerine sahip, böylelikle akıllı telefon veya tabletle kolaylıkla eşleştiriliyor, veri transferi sağlanıyor ve bu cihazlar uzaktan kumanda olarak kullanılabiliyor.

Yeni PowerShot G serisi kameralar ise, kaliteli sonuçlar için bütçe ve boyut sıkıntısı taşımayan farklı bir kitleyi hedefliyor. G5 X ve G9 X modellerinin her ikisi de iki farklı sınıfa hitap ediyor, ancak birçok ortak özelliği paylaşıyor. Bunlar 1 inç, 20.2 megapiksel Yüksek Hassasiyetli CMOS sensörler, Wi-Fi ve NFC bağlantı desteği, gökyüzü ve yıldız çekimleri için “Star Modu” özellikleri şeklinde sıralanıyor.

G5 X’i diğerinden ayıran nokta kullanıcılara LCD ekranın uygun veya erişilebilir olmadığı durumlarda kamerayı kullanma imkanı veren 2.36 milyon noktalı, yüksek çözünürlüklü OLED elektronik vizöre sahip olması. Dahili flaş da barından PowerShot G5 X’te aksesuar bağlamayı sağlayan özel bir yuva da bulunuyor.

PowerShot G9 X modeliyse G5 X gibi elektronik vizör barındırmıyor. Ayrıca kardeşine göre daha küçük ve hafif bir gövdede geliyor. Ancak G9 X de güçlü bir ürün, özellikle de saniyede 6 kare hızında sürekli çekimler gerçekleştirirken.

Canon EOS M10, EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM zum lensle birlikte 599.99 dolar fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunuluyor. Bu modelin siyah ve beyaz renk seçenekleri, aynı zamanda sadece Canon’un çevrim içi mağazasından satılan gri renkli versiyonu olduğu belirtiliyor.

Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM zum lens de 299.99 dolarlık fiyattan yurt dışında satışa sunuluyor.

Canon PowerShot G5 X’in fiyatı yaklaşık 800 dolar olarak belirlendi. Bu makine klasik siyah renkle sunuluyor. PowerShot G9 X ise 530 dolar gibi, daha düşük bir fiyat etiketine sahip. Onun da klasik siyah veya gümüş gri gövde üstünde kahverengi deri hatlar barındıran seçenekleri mevcut.

Bütün kamera ve lensler kasım ayından itibaren satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER