Teknoloji

Canon Powershot G3 X resmiyet kazandı

 

canon-powershot-g3-x-180615-1

Canon’un üst sınıf kompakt kamera pazarında hakim olduğu zamanların üstünden yıllar geçti. Fujifilm ve Sony bu pazarı 1000 dolar civarı veya altı fiyata sahpi mükemmel seçeneklerle doldurmadan ve telefonla fotoğraf çekmek bu kadar çok tercih edilmeden önce, Canon’un G serisi kameraları mükemmel olarak nitelendirilirdi ve herkesin gönlünde bu cihazlar yatardı. Manuel kontrollerle dolu ve cepte taşınabilecek bir makine isteyenler için Canon G serisi zamanında tek seçenekti. Canon bugün bu seriye yeni bir ekleme yaptı ve 999 dolar yurt dışı satış fiyatına sahip Canon Powershot G3 X’i duyurdu.

20.2 megapiksel çözünürlük destekli G3 X, bu fiyat aralığındaki bir kameradan bekleyebileceğiniz her şeyi sunuyor: Wi-Fi, NFC, suya dayanıklı gövde, 3.2 inç, döndürülebilir dokunmatik LCD ekran, 60 fps 1080p HD video kayıt yeteneği. Beş eksenli görüntü sabitleme, kulaklıklar ve harici mikrofon için ses jakları da bu makinede mevcut.

canon-powershot-g3-x-180615-2

Bazı açılardan daha yüksek fiyata sahip G3 X’in seleflerinden daha geriye gittiğini görüyoruz. 2012 yılında tanıtılan G1 X ve 2014 yılının modeli G1 X Mark II’de yer alan 1.5 inç CMOS sensör yerine G3 X’te 1 inç’lik sensör bulunuyor. Yeni kamera Canon’un DIGIC 6 görüntü işlemcisini kullanıyor, bu da düşük ışık gibi zorlu koşullarda daha küçük boyutlu sensörlerin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Ancak görüntü kalitesi söz konusu olduğunda birtakım ödünlerin verilmesi beklenebilir.

Daha küçük boyutlu sensör kullanımı Canon’ın daha fazla odak uzaklığını yeni kameraya eklemesini sağlıyor. G3 X’te 24-600mm lens eşdeğerli, 25X optik zum özelliği bulunuyor. Yüksek optik zum kapasitesi geleneksel kamera şirketlerinin üst sınıf kompakt kameraları cazip kılan en önemli silahları arasında bulunuyor. Hem Canon hem de Nikon giriş seviyesi kameralarını daha küçük sensörlerle dolduruyor, böylelikle 65X ve hatta 83X gibi zum değerlerine ulaşmak bile mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER