Manşetler

Canon PowerShot G16 dahili Wi-Fi ve daha hızlı otomatik odakla geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Canon PowerShot G16 modeli Wi-Fi desteğiyle birlikte geldi. Canon’un en çok tercih edilen serileri arasında yer alan PowerShot G’nin yeni iterasyonu artık birçok makinede görmeye başladığımız dahili Wi-Fi, en yeni DIGIC 6 işlemcisi ve G15’e göre daha hızlı otomatik odakla birlikte sunuluyor. Söylenene göre G16 modeli selefine göre yüzde 41 daha hızlı otomatik odaklama yapıyor.

canon-powershot-g16-220813-5Canon’un G16’ya eklediği arka aydınlatmalı sensöre 28-140 mm. lens eşlik ediyor. 12.1 megapiksel BSI 1/1.7 inç sensör iyi sonuçlar elde etmek için yeterli görünüyor. DIGIC 6 işlemci sayesinde de elde edilen görüntü kalitesi daha üst seviyelere taşınıyor. f/1.8 geniş açı ve f/2.8 en yüksek zum değeri aralığındaki diyafram açıklığı da Canon PowerShot G16’nın özellikleri arasında bulunuyor. Öte yandan çeşitli yaratıcı kontroller de Canon PowerShot G16’nın çatısı altında yer alıyor.

G16’nın burst modu da efektif şekilde çalışacak şekilde tasarlanmış. İlk beş kare saniyede 12 kare hızında çekilirken daha sonraki kareler de saniyede 9.3 kare hızında yakalanıyor ve bu işlem kart dolana kadar devam edebiliyor.

1080p video çekim işlevine sahip olan makine bunu saniyede 50 ya da 60 saniyelik hızlarla gerçekleştirebiliyor. Yeni eklenen “Star Modu” da makinenin düşük ışıkta daha iyi performans göstermesini sağlıyor.

Canon PowerShot G16 ekim ayından itibaren yurt dışında piyasaya sunulacak. Makine için ABD’de $549.99’lık fiyat belirlendi.

İlgili >> Canon

İLGİLİ HABERLER