Manşetler

Canon PowerShot G1 X Mark II DSLR kalitesini kompakt gövdeyle buluşturuyor

Canon, G1 X G serisi kameralarının evrimine PowerShot G1 X Mark II modeliyle devam ediyor. Canon G serisini açılı tasarımdan ve biraz garip görünümden kurtararak daha düzgün hâle getirmiş. Bu değişiklikler sayesinde G1 X Mark II’nin gerçekten bir kompakt kamera olduğu havasını daha fazla elde etmek mümkün oluyor.

canon-powershot-g1-x-mark-ii-120214-1Kompakt kameraların tepesinde konumlanan bu yeni ürün DSLR makinelerini bir kenara bırakmak isteyen, ancak kaliteden de vazgeçemeyen kullanıcıları hedefliyor. Canon’un söylediğine göre yeni tasarım fotoğrafçılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda tasarlandı.

Yeni tasarım için daha önceki G serisi kameralarda bulunan vizör kaldırıldı. Bu nedenle kontrol için 3 inç, hareket ettirilebilir LCD ekranı kullanmak gerekiyor. Ancak Canon EVF-DC1 olarak adlandırılan bir elektronik vizör aksesuarını opsiyonel olarak sunacak. Bunu G1 X Mark II’de yer alan yuvaya takarak kullanmak mümkün olacak.

Canon PowerShot G1 X Mark II’nin kalbinde 1.5 inç CMOS sensör ve DIGIC 6 görüntüleme işlemcisi bulunuyor. Bu yapı 5x zumlu, görüntü sabitleme özellikli ve 24-120mm (35mm eşdeğer) odak uzunluğu sunan lensin arkasına yerleştirilmiş. Canon yeni işlemci sayesinde çekim sırasında kaydedilen gecikme süresinin yüzde 56 oranında azaltıldığının altını çiziyor.

canon-powershot-g1-x-mark-ii-120214-10

F/2.0 diyafram açıklıklı geniş açılı lense sahip olan bu makine, en yüksek zum seviyesinde bile F/3.9 diyafram açıklığı değerini sağlıyor. 31 noktalı AF otomatik odaklama sistemi sayesinde nesnelerin keskinliği korunuyor.

PowerShot G1 X Mark II modeli, kendi sınıfındaki ürünlerden doğal olarak bekleneceği şekilde zengin kontroller barındırıyor. Çift lens kontrol halkası sayesinde zum, diyafram açıklığı ve deklanşör hızı gibi değerleri elle ayarlamak kolay şekilde gerçekleştiriliyor.

Wi-Fi ve NFC desteği sayesinde fotoğrafları akıllı telefona kolaylıkla transfer etmek veya telefonu bir uzaktan kumanda gibi kullanmak mümkün oluyor.

Canon PowerShot G1 X Mark II modeli üst sınıf kompakt makineler segmentinde taşları yerinden oynatacak gibi görünüyor. Makinenin mayıs ayından itibaren yurt dışında piyasaya sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER