Teknoloji

Canon fotoğraf paylaşım uygulaması Lifecake’i satın aldı

canon-lifecake-satin-alma-280415

Canon akıllı telefon kameralarına olan geçişi hisseden kamera şirketlerinin arasında yer alıyor. Belki de şirket son satın almasını bu nedenle gerçekleştirdi; Lifecake adlı, ebeveynler için faaliyet gösteren fotoğraf paylaşım uygulamasını satın aldı.

Bu satın alma Canon’a mobil pazar pastasından biraz daha fazla pay verecektir. Özellikle ebeveynler için tasarlanmış bu uygulama sayesinde çocukların hayatlarının kronolojisi tutulabiliyor, kayıtlar ve fotoğraflar diğer aile bireyleri ve arkadaşlarla paylaşılabiliyor.

Lifecake uygulaması anne ve babalara çocuklarının fotoğraflarını çekme veya videolarını kaydetme, daha sonra da bunları görmelerini istedikleri diğer aile bireyleri ve arkadaşlarla paylaşma imkanı veriyor. Bu, sosyal ağlarda gördüğümüz zaman çizgisine benzer bir düzende yapılıyor, fotoğraflara ve videolara erişebilenler içeriklere yorum da bırakabiliyor.

 

Canon Avrupa’nın Dijital Servisler Direktörü Alberto Spinelli, bu satın almanın, fotoğraf çekerek hayatlarını ve deneyimlerini hayata aktaran herkese gereken araçları verme, zaman ve mekan kısıtlaması olmaksızın onlara katılma şeklindeki vizyonlarıyla uyuştuğunu kaydetti. Canon’un şirket için ne kadar ödediği bilinmiyor.

Lifecake uygulaması geçen hafta güncellenmişti ve şu anda Google Play Store ve Apple App Store’da bulunuyor. Güncellemeyle birlikte İtalyanca, Almanca, İspanyolca ve Fransızca gibi yeni diller de desteklenmeye başlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER