Teknoloji

Canon EOS M aynasız fotoğraf makinesinin görüntüsü internete sızdı

Aynasız fotoğraf makineleri giderek daha popüler hâle geliyor, ancak bir şirket bu oyuna katılma konusunda nedense ağırdan alıyor. Dünyanın en büyük DSLR üreticisi Canon’dan söz ediyoruz. Ancak sızan dedikodular doğruysa Canon da bu partiye en sonunda katılacak. EOS M adını taşıyan bir makinenin fotoğrafları Japonya’da yayın yapan Digicame sitesi tarafından yayınlandı. Makine EF-M adı verilen yeni bir lens montesi kullanıyor ve 22m f/2 STM makro lensle görüntüleniyor.

Fotoğrafta görülen bu makinenin sensör boyutu bilinmiyor. Bu arada EOS M’in APS-C sensör barındırabileceği de iddialar arasında yer alıyor, bununla birlikte Canon’un G1 X modelinde yer alan 1.5 inç’lik daha küçük yongayı da kullanabileceği düşünülüyor. Görünen o ki, karşımızda küçük, sadece ve rahatlıkla kullanılabilir bir fotoğraf makinesi duruyor, görünürde herhangi bir mod kadranı veya vizör bulunmuyor. Ayrıca açılır flaşın bulunduğuna dair bir iz de yok, ne var ki bir flaş gibi aygıtlar için bir monte yuvası dikkat çekiyor.

Yukarıdaki fotoğrafın çok iyi hazırlanmış bir Photoshop hilesi olma ihtimali de mevcut. Ancak pazartesi günü Canon’un önemli duyuru veya duyurular yapması bekleniyor. EOS M de bunlardan bir tanesi olabilir. En iyisi biraz daha sabredip haftasonunun geçmesini beklemek.

İlgili >> Canon Watch, Digicame

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER