Manşetler

Canon EOS 5D Mark IV dahili Wi-Fi ve 4K video desteğiyle sunuluyor

canon eos 5d mark iv

canon eos 5d mark ivCanon, yaklaşık dört yıl sonra, Canon EOS 5D Mark III’ün takipçisi olan yeni model, EOS 5D Mark IV’ün duyurusunu gerçekleştirdi. 5D Mark IV hem fotoğraf hem de video çekim alanında selefine göre önemli gelişimler ve iyileştirmeler içeriyor.

30.4 megapiksel çözünürlüklü yepyeni bir full-frame CMOS sensör barındıran bu makine 100-32000 ISO aralığı, 41’i çapraz tip olmak üzere 61 otomatik odak noktalı Dual Pixel CMOS AF sistemi, 150000 piksel RGB+IR metreleme, Dual Pixel RAW, JPEG ve kırınım düzeltmesi için dijital lens iyileştirici gibi başlıca özelliklere sahip. Video tarafında da saniyede 30 kare hızında, 4096 x 2160 piksel çözünürlüğe kadar 4K video kayıt desteğini görüyoruz. Dual Pixel AF sistemi Canlı Görüntü modunda hem fotoğraflar hem de videolar için çalışıyor.

Kamera dahili NFC ve GPS desteği barındırıyor. Arka yüzde yer alan ekran dokunmatik özelliğe sahip olsa da, mafsalla döndürülebilir bir yapıya sahip değil.

Genel olarak, EOS 5D Mark IV, Mark III’e göre oldukça cömert bir sıçrama gibi görünüyor. Çoğu yetenek iyileştirilirken, Canon bir kez daha kendisini sınırlara kadar zorlamıyor, özellikle de video tarafında. Ne de olsa şirket, video tarafında daha pahalı DSLR ve video kamera ürünlerini pazarlama endişesini taşıyor. 4K çözünürlük birçok kullanıcı için cazip görünse de, profesyonel video çekimi yapanların ihtiyaç duydukları kayıt profili önemli özellikler bu makinede bulunmuyor.

Sony ve Panasonic gibi şirketler hem fotoğraf hem de video çekimine önem verenlere hitap eden, ikisi arasında denge kuran ve kaliteden de ödün vermeyen ürünlerle popülarite kazanmıştı. Bununla birlikte insanların ağır ve hantal DSLR’lar yerine daha hafif ve kompakt boyutlardaki makinelere yöneldiğini ve bunlarda daha gelişmiş özellikler aradığını unutmamak gerek. Sözünü ettiğimiz şirketler bu açılardan da tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. 5D Mark IV ise hem fiyatı hem de özellikleriyle biraz daha profesyonel bir kitleyi hedefliyor. 3500 dolarlık fiyat etiketi de bunu açık şekilde gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER