Eğlence

Candy Crush geliştiricisinin Activision Blizzard’a satışı tamamlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Candy Crush

Oyun dünyasının en önemli şirketlerinden Activision Blizzard, geçtiğimiz kasım ayında Candy Crush’ın geliştiricisi King Digital Entertainment’ı 5.9 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Söz konusu anlaşma, bugün itibarıyla resmen onaylandı.

Activision, Candy Crush’ı geliştiren King Digital’ı satın alarak, bugüne kadar mesafeyle yaklaştığı mobil oyun dünyasına oldukça avantajlı bir şekilde giriş yapmış oldu. Artık dünyanın neredeyse her ülkesinde 500 milyondan fazla kullanıcıya ulaştıklarını söyleyen Activision CEO’su Bobby Kotick, böylelikle dünyadaki en büyük oyun ağı haline geldiklerini ifade etti. King’den yapılan açıklamada, 2015’in son çeyreği itibarıyla şirketin oyunlarının aylık kullanıcı sayısının 310 milyonu bulduğu belirtildi.

King’in satın alınması, Activision’ın bugüne kadar imza attığı en büyük anlaşma değil. Şirket, 2008’de de Warcraft ve Starcraft gibi oyunlara imza atan Blizzard ile birleşmiş ve Activision Blizzard ismiyle oyun dünyasının en büyük şirketlerinden biri halini almıştı. 2014’te Halo’nın geliştiricisi Bungie ile anlaşan şirket, yeni dönemin popüler oyunlarından Destiny’yi hazırlamıştı. Şirket, 10 yıl süreli Bungie anlaşması için de 500 milyon dolar civarı bir ücret ödemişti.

İLGİLİ HABERLER