Eğlence

Bulut tabanlı iTunes servisi için süreç işlemeye devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz çarşamba günü düzenlemiş olduğu basın toplantısında MobileMe güncellemeleri kapsamında internet üzerinden içerik akıtmaya olanak sağlayan iTunes özelliğini duyurmasını bekliyorduk, ancak bu beklentimiz gerçekleşmedi. Apple bunun yerine iPad 2, iOS 4.3 ve yeni uygulamalara odaklandı. Yine de, iTunes cephesinde süreç işlemeye devam ediyor.

Gelen yeni haberlere göre, tek bir iTunes hesabını kullanan birçok cihaz üzerinden müzik dinlemeye imkân sağlayacak bulut tabanlı servis için anlaşma süreci devam ediyor ve söz konusu servisin bu yılın ortalarında faaliyete geçeceği tahmin ediliyor.

Bloomberg’in kaynaklarından aldığı bilgilere göre Apple, Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group ve EMI Group ile görüşmeler yapıyor. Yapılan pazarlıklar sonucunda varılacak anlaşmaya göre kurulacak çevrimiçi müzik deposunda iTunes kullanıcılarının satın aldıkları tüm şarkıların saklanması planlanıyor. Aynı iTunes hesabını kullanan iPad 2, iPhone, iPod touch gibi iOS cihazları ile çevrimiçi saklanan içeriğe erişmek de mümkün olacak.

Cihazlar arasında içerik akışına izin verilmesi zaten Apple’ın gündeminde olan bir konu. Yeni yayınlanan iTunes 10.2 güncellemesi de Home Sharing adı verilen ve kullanıcıların Mac ya da PC’lerindeki multimedya dosyalarını iOS 4.3 ile çalışan cihazlarında çalıştrmalarına olanak sağlayan bir özellik içeriyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER