Teknoloji

Bu Nokia’nın gelecekteki Android telefonu olabilir mi?

nokia-c1-221214

Nokia’nın 2016 yılına kadar kendi markasını taşıyan akıllı telefonlar çıkarmasına izin yok, Microsoft ile yapılan satın alma anlaşmasının bir maddesi de bunu şart koşuyor. Buna rağmen, Finlandiya merkezli şirketin kendi markasını başka segmentteki mobil cihazlara eklemesinin önünde herhangi bir engel yok. İşte bu koşullarda Android ile çalışan Nokia N1 tabletin hayat bulduğunu geçtiğimiz haftalarda görmüştük.

Nokia tarafından geliştirilmiş olan bu Android tabletinin üretimi Foxconn tarafından gerçekleştiriliyor. Aslında Nokia N1, Finlandiyalı şirketinin geleceğinin hangi yönde ilerleyeceğini de ciddi bir biçimde işaret ediyor. Gelecekte Nokia markalı ve üretimi Çin’de gerçekleştirilen akıllı telefonlar görmeyi bekliyoruz ve bu telefonlar da muhtemelen 2016’nın başlangıcıyla birlikte görülecektir.

Geçtiğimiz günlerde sızan fotoğraflarda yer alan cihazın C1 adlı, Nokia’ya ait bir Android telefon olduğu iddia ediliyor. Fotoğraflardan özellikle bir tanesi oldukça gerçekçi görünüyor ve N1 tabletin tasarımından izler taşıyor gibi görünüyor. Diğer fotoğrafta köşeleri fazlasıyla keskin ve muhtemelen üstünde oynanmış bir cihazı görüyoruz. Dedikodular Nokia’nın bu cihazının Android 5.0 Lollipop ve bunun üstünde Nokia Z Launcher ana ekran uygulamasıyla çalışacağını işaret ediyor.

nokia-c1-221214-2

Varlığı iddia edilen Nokia markalı Android telefonunda Intel işlemci, 5 inç ekran, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 8 MP arka kamera ve 5 MP ön kameranın da bulunduğu dillendiriliyor.

Nokia C1’in Foxconn veya diğer büyük üçüncü taraf donanım üreticilerinden biri tarafından üretilmesini bekleyebiliriz. Nokia’nın kendi markasını taşıyan akıllı telefonlar için 2016’yı beklemesi gerektiğini düşünecek olursak, çıkan bu dedikoduya biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER