Teknoloji

Broadcom ARMv7 ve ARMv8 mimarileri için lisans aldı, Qualcomm’a yeni bir rakip geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil cihazların hücresel şebekelerle bağlantı kurmasına izin veren ana bant işlemcilerin üretimini gerçekleştiren Broadcom ARMv7 ve ARMv8 mobil işlemci mimarilerini lisansladığını duyurdu. Broadcom bu lisansları tıpkı Qualcomm gibi entegre LTE yongalı mobil işlemciler geliştirmek için kullanacak.

Qualcomm’un işlemcileri, barındırdığı entegre LTE modem birimi sayesinde yurt dışında, özellikle LTE şebekesinin faaliyete geçtiği ülkelerde (örn: ABD) satılan cihazlarda bir hayli tercih edilir olmuş, böylelikle NVIDIA, Texas Instruments ve Samsung gibi rakiplere karşı avantaj elde etmişti. Samsung’un ABD’de satılan LTE destekli Galaxy S III’lerinde Qualcomm’un işlemcisinin bulunması bu avantajı temsil eden güzel bir örnek. LTE yongasının yongasete entegre edilmiş olması ana bant sistemi için ayrı bir bileşen kullanılmasının önüne geçiyor, bu da cihazın batarya ömrüne olumlu katkı sağlıyor.

Broadcom’un Qualcomm seviyesine gelmesi için önünde uzun bir yol var, ancak şirketin elindeki tecrübe bu uzun yolu nispeten hızlı şekilde kaydetmesine olanak sağlayabilir. Ayrıca Broadcom’un mobil yongaset pazarına girişi üreticiler için de yeni bir alternatifin doğduğu anlamına geliyor.

İlgili >> Broadcom

İLGİLİ HABERLER