Teknoloji

Boston Dynamics robotu Atlas’ı modifiye etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

atlas-unplugged-210115

Robotlar özellikle teknoloji hayranlarına oldukça sevimli gelse de, robotik alanında gerçekleştirilen son çalışmalar aksi bir duruma işaret ediyor. Google’ın sahibi olduğu teknoloji laboratuvarı Boston Dynamics’in Atlas isimli robotu üzerinde gerçekleştirdiği son işlemler de bu durumu kanıtlıyor. Gizmodo’nun haberinde Atlas’ın yüzde 75 oranında yeniden tasarlandığı belirtilirken, paylaşılan fotoğraflarda ortaya çıkan son ürünün pek sevimli olmadığı açıkça görülüyor.

Robotun yeni versiyonu Atlas Unplugged adını taşıyor. Boston Dynamics’in robota bu ismi verirken yazar Ayn Rand’ın orijinal adı “Atlas Shrugged” olan “Atlas Silkindi” isimli kitabından etkilenmiş olması muhtemel gözüküyor. Selefine göre kayda değer iyileştirmelere sahip olan Atlas Unplugged, gücünü tamamen bir pilden alıyor ve ayağa kalkmak için bir güvenlik şeridine gerek duymuyor.

Yeni tasarımla birlikte Atlas, parlak bir dağıtım paneline, yenilenmiş kollara, daha geniş bir hareket aralığına ve daha sessiz bir basınç pompasına kavuşuyor. Böylelikle insanların Atlas’ı bir kulak korumasına gerek duymadan yönetmesi mümkün hâle geliyor. Eski tasarımdan sadece alt bacak ve ayak kısımları yenilenen Atlas’ta da var olan unsurlar arasında bulunuyor.

Atlas Unplugged’ın yeni parçaları, ABD’nin gelişmiş savunma araştırma ve projeleri ajansı DARPA’nın düzenlediği robotik yarışmasında geniş kitleler önünde test edilecek. Yarışma 5-6 Haziran tarihlerinde Kaliforniya eyaletinin Pomona şehrinde düzenlenecek.

İLGİLİ HABERLER