Teknoloji

BoomSound destekli HTC Butterfly S’ye ait fotoğraflar ortaya çıktı

HTC bu yıl tanıttığı gözde Android telefonu HTC One’da kullandığı BoomSound teknolojisini Butterfly serisine getirmeye hazırlanıyor. Bu çalışmanın ilk ürünlerinden biri olan BoomSound destekli HTC Butterfly S’ye ait fotoğraflar Çin menşeili VR-Zone tarafından yayınlandı. Selefiyle aynı boyutlara sahip olduğu görülen Butterfly S’te HTC’nin 1080p çözünürlüğünde bir ekran kullanacağı belirtildi. HTC Butterfly S şirketin 5 inç’te 1080p çözünürlük tercih ettiği ilk cihaz olma özelliğini de taşıyacak.

HTC-Butterfly-S-130613

Orijinal Butterfly’da hoparlörleri kasanın arka kısmına yerleştiren HTC, yeni versiyonda bu hoparlörlerden vazgeçerek akıllı telefonun ön kısmına stereo hoparlörler yerleştirmiş. Tayvanlı şirket ”BoomSound” adını verdiği bu yaklaşımı ilk olarak HTC One’da hayata geçirmişti. Kullanıcılardan oldukça olumlu bir reaksiyon alan BoomSound sayesinde HTC One’ın ses performansı pek çok kişi tarafından akıllı telefon pazarının en iyilerinden biri olarak nitelendirilmişti.

Butterfly S’in diğer özellikleri şu an için bilinmezken, cihazda Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 600 işlemcinin kullanılması bekleniyor. Kameranın da yine HTC One ile tanıtılan ”UltraPixel” teknolojisiyle güçlendirilebileceği konuşulanlar arasında. HTC’nin Butterfly S’i bu ay içinde resmen duyurması bekleniyor. Çin’de China Telecom ile yapılacak özel bir anlaşma çerçevesinde satışa sunulacağı söylenen Butterfly S’in Japonya’da orijinal Butterfly ile aynı zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlgili >> VR-Zone

İLGİLİ HABERLER