Eğlence

Boom Beach: Clash of Clans’ın yapımcılarından yeni bir strateji oyunu

boom-beach-1

Clash of Clans ve Hay Day oyunlarıyla adı sıkça duyulur olan Supercell’ın yeni oyunu Boom Beach geçtiğimiz aylarda App Store ve Google Play’deki yerini almıştı. Diğer Supercell oyunlarından farklı bir senaryo vaat etse de oynanışlık olarak Clash of Clans’ın pek uzağında olmayan Boom Beach de tıpkı Clash of Clans gibi verilen üssü savunmak ve diğer oyunculara saldırı yapmak gibi iki temel unsur üzerine kurulu bir strateji oyunu olarak oyuncuların karşısına çıkıyor.

boom-beach-2

Strateji oyunlarında klasikleşmiş olan ham madde anlayışı Boom Beach’de de kendine yer ediniyor. Dört ham madde türü olan altın, odun, taş ve demire oyuncuların üslerini savunacak binaları geliştirirken ve diğer üslere saldırılacak askerlerin yetişmesinde ihtiyaç duyuluyor. Fakat oyunda ham maddeler görevlere de ayrılmış durumda. Altın sadece askeri geliştirme ve üretmeler amacıyla kullanılırken, odun, taş ve demir ise binaların gelişimi için kullanılabiliyor.

boom-beach-3

Bu dört ham maddenin yanında inşaatları anında bitirme, yetersiz ham madde durumunda gerekli ham maddeyi temin etme gibi freemium oyunlarında sıkça görmeye alışılan elmas da mevcut. Elmaslar oyun içi satın alım ile temin edilebiliyor olsa da Supercell bu konuda cimri davranmayarak oyunculara birçok şekilde elmas veriyor.

boom-beach-4

Üsse inşa edilen her bina ayrı bir göreve sahip. Özellikle savunma binaları belli askerlere karşı etkili, belli askerlere karşı da etkisiz olabiliyor. Bu unsurundan saldırı yaparken doğru yararlanmak oldukça önemli. Bu sayede bazen yıkılması imkânsız gibi görünen oyunculara karşı başarılı saldırılar yapılabiliyor. Bu tür ince detaylar oyunun ilerleyen zamanlarında saldırı veya savunma stratejileri üzerinde belirleyici etkiye sahip olabiliyor.

boom-beach-5

Oyunun başında sizi öğretici kısım karşılıyor. Burada oyunun oynanışı hakkında ön bilgi ediniliyor. Ayrıca bu öğretici kısım senaryo ile de bağdaştırılmış durumda. Eğer oyun içerisinde Facebook ile giriş yapılırsa oyunu oynayan arkadaşların üslerini de görülebiliyor. Fakat henüz klan (birlik) özelliği bulunmadığı için oyun içinde diğer oyuncularla olan iletişim oldukça kısıtlı. Boom Beach şu anki haliyle bir strateji oyununa göre birçok eksik barındırıyor. Bu eksikler gelecek güncellemelerle kapanacak gibi görünüyor olsa da hâlihazırda barındırdığı özelliklerle hem Google Play’de hemde App Store’de oynayabilecek başarılı strateji oyunlarından biri olduğu için strateji oyunları severlerini tatmin edecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER