Teknoloji

Boeing Mars yolculuğunda ilk olma konusunda iddialı

boeing ceo dennis muilenburgSpaceX CEO’su Elon Musk, önümüzdeki 10 yıllık dönem içinde Mars’ta bir koloni oluşturmayı hedefliyor. Ancak rakip şirketlerden birinin CEO’su da kızıl gezegene insanları ilk kez götürme konusunda oldukça iddialı konuşuyor. Boeing CEO’su Dennis Muilenburg, bir teknoloji konferansında yaptığı konuşmada şirket olarak uzay yolculuğunda büyük adımlar atmayı istediklerini dile getirdi. Muilenburg, Mars’a ayak basacak ilk insanın oraya Boeing tarafından üretilmiş bir roketle gideceğine inandığını dile getirdi.

Boeing uzun süredir NASA ile çalışıyor

10 yıllardır uzay konusunda çalışmalar yapan şirket, NASA’nın kurulduğu günden bu yana birlikte çalıştığı sözleşmeli iş ortaklarından biri konumunda. Şirket, astronotları Ay’a taşıyan Saturn V roketinin ilk kademesini inşa etmişti. Uzay mekiği programını destekleyen havacılık devi, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun da pek çok unsurunun yerleşmesine katkıda bulundu.

Şirket, NASA’nın hali hazırda geliştirmeyi sürdürdüğü ve Mars’a çok sayıda insanı taşımakta kullanılacak Uzay Kalkış Sistemi projesinin tasarım ve gelişimine de katkıda bulunuyor. Muilenburg’un ilk olmaktan kastının da Uzay Kalkış Sistemi projesi olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER