ManşetlerUlaşım

BMW’nin Pathfinder mikro navigasyon sistemi GPS’i tamamlayacak

BMW GPS navigasyon teknolojisini daha da ileri götürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Otomotiv devinin yeni duyurusunu yaptığı Pathfindar “microNavigation” sistemi bu çalışmaların sonucunda atılmış önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

BMW’nin geliştirmiş olduğu bu yenilik sayesinde GPS’in kapsamadığı kapalı otopark gibi alanlarda temel navigasyon sisteminiz harita ve direktiflerle desteklenecek. Gereken durumlarda güncellemesini alacak olan bu sistemde kullanıcılar yola çıkmadan önce özel bir alan için hazırlanmış olan microMaps haritalarını indirebilecekler. Ayrıca kullancılar diledikleri zaman araç içi navigasyon sisteminde cep telefonundaki navigasyon uygulamasına geçiş yaparak yolculuklarının araç dışında kalan bölümünü de navigasyon yardımıyla tamamlayabilecekler.

Pathfinder navigasyon sistemi henüz prototip aşamasında. Ancak BMW’nin geliştirdiği prototipleri ürettiği araçlara yerleştirme konusunda ne kadar tecrübeli olduğunu biliyoruz. Bu sebeple yakın zamanda BMW’lerde bu sistemi görmek çok da düşük ihtimale sahip değil.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER