EğlenceUlaşım

BMW yeni modellerinde iPad, iPhone ve iPod desteğini araçiçi bilgi ve eğlence sistemine entegre ediyor

Bugünlerde sürücülerin otomobillerini kullanırken eğlenmelerini sağlayacak birçok alternatif bulunmakta. GPS sayesinde yolunuzu bulmanıza yardımcı olan bilgilendirme sistemleri aynı zamanda size sevdiğiniz müzisyenlerin şarkılarını da çalabiliyor. Bu sistemlerin giderek daha da geliştiği ise kaçınılmaz bir gerçek.

Yine de, her otomobilde farklı sistemlerin kullanılıyor olması ya da taşınabilir medya oynatıcınızdan bu sistemlere şarkı aktarmak zorunda olmanız pek de hoşa gitmeyecek şeyler. Bunu düşünen BMW farklı bir çözüm geliştirmiş, herkesin hoşuna gidecek bir arayüzü kendi araçlarına ekleme yoluna gitmiş.

BMW’nin “Orijinal BMW Aksesuarları” adı altında sunduğu aksesuarlardan birisi olan “Apple iPad Ofis Modu için BMW Taşıyıcısı” sayesinde iPad’inizi dock konnektörü ya da Bluetooth üzerinden otomobile bağlayabiliyorsunuz. iDrive adı verilen yazılım tabanlı bir arayüz üzerinden ihtiyaç duyduklarınız arasında gezinebiliyorsunuz. iPhone 3G, iPhone 3GS ve iPhone 4 gibi cihazların yanı sıra ikinci nesil ve üçüncü nesil iPod touch da bu sistem tarafından desteklenecek. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi BMW, i-cihazınızı da olaya katarak otomobille sunduğu deneyimi bir adım öteye taşıyor. Ayrıca bu uygulama iPad’in bir araçiçi bilgilendirme ve eğlence sistemi olarak da kullanılabildiğini göstermesi açısından önemli.

İlgili – CrunchGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER