Ulaşım

BMW i8 Spyder gün yüzü görmemiş teknolojiler vadediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bmw i8 spyder

BMW, CES 2016’da “i Vision Future Interaction” olarak adlandırdığı konsept otomobilinin örtüsünü kaldırdı. Bu isim kulağa çok uzun geldiği için ortaya çıkan otomobili kısaca hibrit i8’in Spyder versiyonu şeklinde nitelemek mümkün. Son derece ilginç teknolojiler barındıran BMW i8 Spyder, geleceğin kullanıcı arayüzünün neye benzeyeceğinin canlı bir örneğini temsil ediyor.

Otomobilin merkezinde 21 inç’lik bir ekran bulunuyor. Ekran, konsolun yolcu koltuğuna doğru uzanıyor. Bu konumlama sürücünün ekranla etkileşime girmesi için biraz ilginç olsa da, AirTouch adını taşıyan yeni hareketle kontrol sistemi kullanıcıların ekrandaki menü üzerinde sadece parmaklarıyla işaret ederek seçim yapmalarını sağlıyor.

Bu sistemin geleneksel dokunmatik ekranlara kıyasla daha az dikkat dağıtıcı olması muhtemel gözükse de, yeni sistemin “yüksek otomasyon” oranı ortaya Tesla’nın Autopilot’ına benzer bir sonuç koyuyor. Direksiyonun yanındaki otomatik sürüş moduna geçildiğinde otomobili otoyolda ilerlerken kendisini rahatlıkla kontrol edebiliyor. Otomatik sürüş moduna geçildiğinde hem direksiyon renk değiştiriyor hem de sürücüye biraz daha yer açmak için arkaya çekiliyor. Koltuğun pozisyonu da kullanıcıların ekranla daha rahat biçimde etkileşime girmesini sağlayacak biçimde değiştiriliyor.

bmw i8 spyder

BMW i8 Spyder konsepti henüz hem iç hem de dış tasarım bakımından üretime hazır değil. Ancak yakında bu konseptin uygulamaya geçtiğini görmek pek de şaşırtıcı bir durum olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER