Ulaşım

BMW i3 2017’de yeni bir tasarımla boy gösterebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bmw i3BMW, elektrikli otomobil pazarındaki bir sonraki büyük hamlesi için çok uzun süre bekleyecek gibi görünmüyor. Welt gazetesinde yer alan habere göre, şirket 2017’de hem görsel hem de pratik açıdan yenilenen i3’ü gözler önüne çıkaracak. Otomobile eklenecek yeni bataryanın hali hazırda 300 kilometre olan menzili biraz daha artırması bekleniyor. Bu artışın ne kadar olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. “Fark edilebilir” bir artışın işareti verilse de, son güncellemedeki gibi yüzde 50 oranında bir artış beklenmiyor.

i3’ün önü ve arkasının da 2017 ile birlikte yeni bir görüntüye kavuşacağı söyleniyor. Bu değişimin ne yönde olacağı konusunda ise şu an için bir ipucu bulunmuyor. Mevcut BMW i3, köşeli hatlarıyla hem BMW’nin diğer modellerinden hem de Tesla Model 3 gibi müstakbel rakiplerinden farklı bir yerde duruyor. Mevcut tasarımıyla adeta “Ben elektrikli bir otomobilim!” diye bağıran i3, yeni görünümüyle çok daha fazla kişiye hitap edecek bir çizgiye bürünebilir.

BMW i3 yenilense de rakipleri peşini rahat bırakmayabilir

Bahsi geçen potansiyel yeniliklerin hepsi dikkat çekici olsa da, i3’ün rakipleriyle olan rekabetinde işini kolaylaştırmak için yeterli olmayabilir. Tesla şimdiden Model 3 ile 345 kilometre menzil vadediyor. Chevy Bolt ise tam şarjla 383 kilometreyi katedebiliyor. Welt’e konuşan BMW yöneticisi Klaus Frölich, menzilin elektrikli otomobiller konusunda yegane belirleyici faktör olmadığını söylese de, bu alanda geriye düşmemek BMW’nin hedefleri açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER