Ulaşım

BMW HoloActive Touch sürücülerin otomobille etkileşimini kolaylaştıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bmw holoactive touchBMW HoloActive Touch adını verdiği otomobil göstergesi arayüzü konseptini duyurdu. Söz konusu konsept ile sürücüler çeşitli el hareketleriyle otomobille etkileşime geçebilecek. Bu yılın başında CES’te görücüye çıkan AirTouch sisteminin farklı bir versiyonu olan HoloActive Touch, önümüzdeki ay CES 2017’de resmi olarak gözler önüne çıkaracak.

HoloActive Touch’ın AirTouch’tan temel farkı; sistemde serbest gezinen, sanal bir dokunmatik ekran kullanılması. Bu ekran, kullanıcıların komutlarını “dokunsal geribildirim” yoluyla doğruluyor.

HoloActive Touch, BMW’nin Connected isimli bulut mimarisinin parçası olan servislerle birlikte çalışıyor. Şirket tarafından paylaşılan konsept görselinde sürücü, sistemin eğlence ve iletişim arayüzü içinde gezinirken görülüyor. BMW’den yapılan açıklamada, HoloActive Touch ile ilk kez fonksiyonların materyallere fiziksel temas olmadan kontrol edilebileceği belirtildi. Şirket, teknolojinin konvansiyonel dokunmatik ekranlardan aşina olunan sürücü-otomobil etkileşimini daha üst seviyeye taşıyacağı ifade edildi.

BMW HoloActive Touch yansımalarla ekran ilüzyonu oluşturuyor

BMW HoloActive Touch, yansımalardan yararlanarak gezinen bir ekran ilüzyonu oluşturmasıyla rüzgarlığa yerleştirilen mevcut otomobil ekranlarından ayrılıyor. Sistemde bulunan kamera ise sürücünün parmak uçlarının ne zaman dokunmatik kontrol yüzeyiyle temas ettiğini algılayabiliyor.

İLGİLİ HABERLER