Ulaşım

BMW Connected bulut mimarisi farklı platformlarla entegre çalışacak

bmw connectedBMW Connected bulut mimarisi farklı platformlarla entegre çalışacak ve etki alanını genişletecek. Bu entegrasyonlar arasında ilk olarak Amazon Echo hoparlör ve dijital asistanı Alexa ile kurulacak olanı dikkat çekiyor. Entegrasyonun hayata geçmesiyle birlikte BMW sahipleri komutlarını Amazon Echo’ya sesli olarak iletecek. “Kapıları kilitle” ve benzeri komutlar, otomobil menzilde bulunduğu takdirde Alexa tarafından yerine getirilecek.

BMW’nin bulut platformu sadece Amazon’un ekosistemiyle birlikte çalışmayacak. iOS ve watchOS entegrasyonları sayesinde kullanıcılara randevularına gitmeleri için yola çıkmaları gereken zaman, tahmini varış zamanı gibi bilgiler bildirim yoluyla kullanıcılara aktarılacak. Bu entegrasyon çerçevesinde navigasyon bilgileri de telefondan otomobilin bilgi ve eğlence sistemine aktarılacak.

BMW Connected Alexa desteğine yıl içinde kavuşacak

BMW’nin Connected platformu ve Amazon Alexa arasındaki entegrasyonun 2016 içinde hayata geçeceği açıklandı. Ford da Sync Connect sistemine Alexa entegrasyonunu değerlendirdiğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER