Teknoloji

Bluetooth standardına isim düzenlemesi, Bluetooth Smart ve Smart Ready ile tanışın

Bluetooth Special Interest Group (SIG) yeni Bluetooth 4.0 standardının adını yenilemeye karar verdi. Apple’ın son olarak çıkardığı iPhone 4S, Mac mini ve MacBook Air cihazlarında bulunan bu teknolojiyi simgeleyen yeni adlandırma mekanizması Bluetooth Smart ve Bluetooth Smart Ready gibi kategorilere bölündü, böylelikle cihaz uyumlulukları konusundaki karışıklıkların giderilmesi amaçlandı. Ne var ki, işler şimdi biraz daha karıştı gibi.

Bluetooth Smart cihazları genellikle kısıtlı ve özel görevlere sahip, küçük düğme pillerle çalışan kalp ritm monitörü gibi sensör tipi cihazlara uygun düşüyor. Bu cihazların düşük güç tüketimi nedeniyle geleneksel Bluetooth etiketli cihazlarla bağlantı kuramayacağı, sadece Bluetooth Smart Ready cihazlarla uyumluluk taşıdığı belirtiliyor. iPhone 4S, Mac mini ve MacBook Air gibi cihazlar, ayrıca Bluetooth 4.0 modülü içeren tabletler, PC ve TV’ler ise Bluetooth Smart Ready cihazları olarak değerlendiriliyor. Bluetooth Smart Ready cihazları geleneksel Bluetooth cihazlarına, ayrıca Bluetooth Smart cihazlarına bağlanabiliyor.

Sonuç olarak kullanıcılar gelecekte satın alacakları cihazlarda üç farklı Bluetooth logosu görecek; geleneksel Bluetooth, Bluetooth Smart ve Bluetooth Smart Ready.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER