Teknoloji

Bluetooth 5 önümüzdeki hafta duyurulacak

bluetooth

bluetooth 5Bluetooth bağlantı standardının yeni versiyonu olan Bluetooth 5, önümüzdeki hafta resmen duyurulacak. Duyuru tarihi bizzat Bluetooth Special Interest Group İcra Direktörü Mark Powell tarafından açıklandı. Bluetooth 5’in kablosuz standardın mevcut versiyonuna kıyasla kayda değer ilerlemeler sunması bekleniyor.

Menzilin ikiye katlanması ve hızın da mevcut Bluetooth LE transferlerinin dört katına çıkması, beklenen yenilikler arasında ön plana çıkıyor. Bluetooth Special Interest Group, yeni standardın beacon’lar gibi bağlantısız servisler için de daha kapsamlı destek sağlayacağına dikkat çekiyor.

Yeni Bluetooth versiyonuna dair yol haritası geçtiğimiz yıl çıkarılmıştı. Apple, Intel ve Microsoft gibi büyük şirketler tarafından desteklenen Bluetooth Special Interest Group, yeni versiyonu 16 Haziranda Londra’da düzenleyeceği etkinlikle resmen duyuracak.

Bluetooth Special Interest Group tarafından yapılan açıklamada, isim seçiminde pazarlama sürecini kolaylaştırma isteğinin ve kablosuz standardın kullanıcılar tarafından daha rahat anlaşılabilmesinin etkili olduğu belirtildi. Yeni standardın evlerin “bağlı ve akıllı” hâle gelme sürecini de hızlandırması amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER