Eğlence

Blizzard Voice oyunculara sesli olarak sohbet etme imkanı sağlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blizzard voiceBlizzard, çok oyunculu oyunlar için hazırladığı Battle.net isimli sohbet servisini geçtiğimiz yıl faaliyete geçirmişti. Söz konusu servisten ilk olarak Overwatch oyuncuları faydalanmıştı. Geçtiğimiz ay Battle.net’i tamamen kapatan Blizzard, multiplayer desteğinin artık normal bir beklenti olduğunu ve kendi hizmetine gereksinim olmadığını belirtmişti. Şirket şimdi tüm multiplayer oyunlarını destekleyecek Blizzard Voice isimli yeni sohbet servisini hayata geçirdi.

Sistem, Steam’in Voice Chat özelliğine benzer bir şekilde işliyor. Kullanıcılar platform aracılığıyla arkadaşlarıyla ya da arkadaşlarının arkadaşlarıyla oyunlarda ya da oyunların dışında sohbet edebiliyor. Bunun için Blizzard Launcher’ın açık olması yeterli oluyor. Yüksek kaliteli ses, üstün denge ve sohbetteki diğer katılımcıların seslerini kontrol edebilme platformun özellikleri arasında yer alıyor.

Blizzard Voice bir oyun içi sohbet sistemi değil

Blizzard Voice, bazılarını üzecek olsa da, bir oyun içi sohbet sistemi değil. Ancak bu durum kullanıcıların arkadaş listelerinde olmayan diğer oyuncularla konuşamayacağı anlamına gelmiyor. Bunun için TeamSpeak gibi üçüncü taraf uygulamalardan yardım almak gerekiyor. Voice’a erişim için Launcher’ı son sürüme yükseltmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER