Teknoloji

Ultra güvenli telefon BlackPhone’da güvenlik açığı keşfedildi

blackphone-091214

Dinleme ve veri hırsızlığı iddialarının iyice ayyuka çıktığı bir dönemde piyasaya sürülen BlackPhone, kullanıcılarına çok yüksek seviyede güvenlik sağlamayı vadetmişti. Ancak gerçek dünyada işler şirketin verdiği sözden daha farklı bir biçimde gelişti.

Azimuth Security isimli güvenlik şirketinde çalışan Mark Dowd, BlackPhone’da bir güvenlik açığı keşfettiğini açıkladı. Söz konusu açığın kullanıcıları saldırılar karşısında savunmasız bıraktığını söyleyen Dowd, olası bir saldırıda BlackPhone’da saklanan verilerin de ele geçirilebileceğini iddia etti.

Söz konusu açık BlackPhone’un mesajlaşma uygulamasında bulunuyor. Dowd’a göre, cihaz sahibinin telefon numarasını veya SilentCircle ID’sini bilen bir saldırganın şifrelenmiş mesajları okuyabilir, coğrafi verilere ulaşabilir, kişi listesine erişebilir, harici depolama kartına dosya ekleyebilir ve dilediği takdirde cihazı kullanılmaz hâle getirebilir.

Mark Dowd söz konusu açığın ise telefonla birlikte gelen SilentText uygulamasından kaynaklandığını dile getirirken, açık kapatıldığı için kullanıcıların korkmasını gerektirecek bir durum olmadığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER