Teknoloji

BlackBerry’nin Q5’ten daha düşük fiyata sahip olacak akıllı telefonu görüntülendi

BlackBerry epey hareketli günler geçirse de, önümüzdeki döneme dair akıllı telefon planları devam ediyor gibi görünüyor. BGR sitesi Kopi kod adıyla anılan ve 2009 yılında yurt dışında piyasaya çıkmış olan Palm Pixi’ye benzeyen makul fiyatlı bir BlackBerry cihazına ait fotoğraf yayınladı.

blackberry-kopi-240913

Ucuz ve sıradan bir görünüme sahip olan bu akıllı telefon, BlackBerry Z30 gibi üst sınıfa hitap edecek bir telefon olmayacak. BGR’nin belirttiğine göre Kopi LTE desteği de barındırmayacak. Bu da telefonun giriş-orta seviyeye hitap eden bir cihaz olacağını gösteren unsurlar arasında nitelendirilebilir. Öte yandan Kopi’nin bataryası da çıkarılabilir nitelikte olacak.

Kopi’nin ne zaman tanıtılacağı henüz bir muamma, ancak fiyatının BlackBerry Q5’ten de daha düşük olacağı söyleniyor. Herhalde BlackBerry bu telefonu esas olarak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişmekte olan pazarlarda çıkaracaktır.

BlackBerry’nin tepe yönetimi kurumsal meselelerle uğraşırken geliştirme ve mühendislik ekipleri normalde olduğu gibi yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor gibi görünüyor. BlackBerry’nin Kopi dışında başka bir cihaz hazırlığı daha yaptığı konuşuluyor. C-serisi olarak adlandırılan yeni bir seriye ait olacağı söylenen tamamen dokunmatik ekranlı bu cihazın fotoğrafı geçtiğimiz günlerde sızmıştı.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER