Teknoloji

BlackBerry’nin 64-bit işlemcili akıllı telefonu bu yıl çıkacak

BlackBerry’nin sekiz çekirdek ve 64-bit işlemcili akıllı telefonunun 2015 yılının ortalarında geleceği söyleniyordu. Ancak Pocket-lint sitesi farklı bir iddiayı dillendiriyor.

BlackBerry-q10-inceleme-00035

Geçmişte BlackBerry ile ilgili havadisleri doğru çıkan bir kaynaktan bilgi alan site, söz konusu cihazın bu yıl içinde çıkacağını yazdı. Ayrıca kaynağın belirttiğine göre, söz konusu cihaz gerçekten 64-bit işlemciyle çıkacak, üstelik OpenGL 3 desteği de platforma gelecek.

Geliştirilmiş OpenGL desteği sayesinde grafik işleme yetenekleri, gölgeleme ve üç boyutlu nesne desteği daha da artırılmış olacak. BlackBerry, BlackBerry 10 telefonlarında daha önce de OpenGL’den yararlanıyordu, ancak OpenGL 3 desteğiyle birlikte geliştiricilerin hareket alanı daha da genişlemiş olacak.

Daha önceki dedikodular bu cihazın çekirdek başına 2.5 GHz hıza sahip olan Qualcomm Snapdragon MSM8994 işlemciyle çalışacağını işaret ediyordu.

BlackBerry’nin birkaç orta sınıf cihaz üzerinde çalıştığı da söyleniyor. BlackBerry Ontario, W ve B serisi cihazlar dedikoduları yapılanlar arasında dikkat çekiyor. Ancak bu cihazlar henüz hiçbir kaynak tarafından doğrulanmadı.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER