Teknoloji

BlackBerry’den memnun olmayanlara RIM’den “yeni cihazlarımızı deneyin” tavsiyesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, önemli sayıdaki kurumsal müşterisinin 2012 yılı içinde BlackBerry platformunu bırakmaya yönelik karar aldıklarına dair dedikodularla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Kanadalı şirket, bu yönde adım atmayı düşünen müşterilerinin en yeni modelleri kullanmadıkları için mutlu olmadıklarını tahmin ediyor.

Geçtiğimiz ağustos ayında tanıtılan BlackBerry Torch 9850, Torch 9810 ve Bold 9900 modelleri için şimdiye kadarki en hızlı ve en güçlü BlackBerry akıllı telefonları nitelendirmesini yapan RIM, başka platforma geçmeyi düşünenlerin Enterprise Server v5.0.3 ile çalışan bu yeni BlackBerry 7 telefonlarını ilginç bulabileceklerine inanıyor.

Ne var ki, RIM’i bırakmayı düşünenlerin tek derdi cihazların performansının düşük bulunması olmamalı. Yaklaşık iki hafta önce BlackBerry İnternet Servislerinde meydana gelen kesinti şirket için büyük bir talihsizlik oldu. Geçen 18 ay boyunca elde edilen yüzde 99.97 oranındaki aylık ayakta kalma oranı bir anda yerlere serildi. Üstüne üstlük bu kesintinin tam da iMessage gibi BBM’e alternatif olacak bir yenilik barındıran iOS 5’in çıkışıyla denk gelmesi şanssızlık oldu. Bu arada RIM’in kesinti sonrasında müşterilerinin gönlünü almak için sunduğu bir aylık ücretsiz teknik servis desteği ve çeşitli paralı uygulamalardan oluşan bir özür paketinin ne kadar yerinde olduğu da sorgulanıyor.

Yine de, RIM’in müşterilerini rakiplere kaptırmamak için yapmış olduğu geliştirme çalışmalarını göz ardı etmemek gerek. Geçen salı günü ABD’de düzenlenen DevCon 2011 etkinliğinde duyurulan BBX adlı gelecek nesil işletim sistemi platformu sayesinde şirket hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için daha tatmin edici bir kullanıcı deneyimi sunabilir.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER