Teknoloji

5 inç’lik BlackBerry Z30 resmiyet kazandı

BlackBerry akıllı telefon skalasını genişletmeye Z30 ile devam ediyor. BlackBerry 10 işletim sistemiyle gelen dördüncü telefon olan Z30, bugüne kadarki en büyük ve kuvvetli BlackBerry telefon olarak tanımlanıyor. Z30’un 5 inç Super AMOLED ekranına 1.7 GHz’lik işlemci ve dört çekirdekli grafik işlemcisi eşlik ediyor. 2880 mAh kapasiteli pil ise BlackBerry’ye göre, iki şarj arasında 25 saatlik bir pil ömrü sağlıyor.

blackberry-z30-180913

Z30 ile birlikte BlackBerry platformunun yeni sürümü BlackBerry 10.2 de geliyor. Bu yeni sürümle birlikte BlackBerry Hub yenileniyor. Priority Hub adı verilen yeni bir özellik kapsamında kullanıcının alışkanlıkları öğreniliyor ve e-postalar, sosyal ağlar ve diğer hesaplardan önemli mesajları tek bir çatı altında topluyor. BlackBerry 10.2 ile birlikte BlackBerry Messenger da yeni mesajlar için açılır pencere ve kilit ekranında mesaj detayı gösterme özelliklerine kavuşuyor.

Daha büyük ekran ve daha hızlı işlemciye ek olarak, Z30’da şirketin BlackBerry Natural Sound olarak adlandırdığı yeni stereo hoparlörler bulunuyor. BBM üzerinden gerçekleştirilen ses ve video aramalarının kalitesini artırmak amacıyla ses desteğindeki iyileştirme tasarlandığı belirtilirken, arayanların bu yeni teknoloji sayesinde sanki aynı odada konuşuyormuş hissine kapılacağı öne sürüldü. Yeni anten sistemiyse daha yüksek veri hızlarını ve görüşmelerin daha az kesilmesini amaçlıyor.

BlackBerry’den yapılan açıklamada Z30’un önümüzdeki haftadan itibaren Birleşik Krallık ve Orta Doğu’da satışa sunulacağı, diğer bölgelerde ise Z30’un yıl sonundan önce raflardaki yerini alabileceği belirtildi. Fiyatlandırmanın bölgeye ve operatöre göre değişeceği öğrenilirken, BlackBerry 10.2’nin ekim ayının ortasından itibaren mevcut modeller Z10, Q10 ve Q5’e yüklenebileceği ifade edildi.

İlgili >> BlackBerry

İLGİLİ HABERLER