Teknoloji

BlackBerry Vienna Android telefonunun yeni fotoğrafları sızdı

blackberry-vienna-android-telefon-sizinti-121115-1

BlackBerry ilk Android telefonu BlackBerry Priv’i yurt dışında piyasaya sürdü. Görünüşe göre, BlackBerry’nin Android hamlesi sadece Priv ile sınırlı kalmayacak. Son sızıntı bir başka BlackBerry Android telefonu, “Vienna” kod adlı cihazın ortaya çıkmasını sağladı. BlackBerry Vienna Android telefonu birkaç fotoğrafıyla birlikte ortalıkta görünmüş oldu.

Vienna kod adlı bu BlackBerry Android telefonu hakkında aslında bir süredir bir şeyler yazılıp çiziliyordu. Ancak ilk kez bu telefona gerçek anlamda net bir bakış atma fırsatı yakalıyoruz. CrackBerry sitesinin yayınladığı ürün fotoğrafları, BlackBerry Vienna’nın yeni çıkan BlackBerry Priv’in tersine sabit bir fiziksel klavye barındıracağını gösteriyor.

blackberry-vienna-android-telefon-sizinti-121115-2

Fiziksel klavyeler BlackBerry’nin ayırt edici noktalarından bir tanesi. Her ne kadar sanal klavyeler giderek daha da gelişse, SwiftKey gibi uygulamaların sunduğu parmakları ekranda sürükleme gibi yöntemlerle hızlı yazma imkanı sunsa da, bazıları fiziksel klavyeden hiçbir şekilde vazgeçemiyor. Bu nedenle hâlâ BlackBerry’nin Q10, Passport gibi fiziksel QWERTY klavyeli telefonlarını tercih eden kullanıcılar bulunuyor. Priv sahip olduğu kızaklı fiziksel QWERTY klavye ile tam dokunmatik ekranlı ve fiziksel klavyeli akıllı telefonlar arasında bir denge yakalamaya çalışmıştı.

BlackBerry daha önce Priv’in sonrasında birkaç yeni cihaz daha çıkarmayı planladığını açıklamıştı ve bir sonraki Android telefonunun da sabit fiziksel klavyeli bir cihaz olması çok da şaşırtıcı sayılmaz. Vienna kod adlı BlackBerry Android telefonunun özellikleri hakkında fazla bilgi verilmiyor, teknik detayları da netleşmiş değil. Ancak telefonun çıkışı yaklaştıkça bu gibi detayları da öğrenmek mümkün olacaktır. BlackBerry Vienna’nın ürün fotoğrafları da sızmaya başladıysa, bu telefonun piyasaya çıkışı yakın demektir.

blackberry-vienna-android-telefon-sizinti-121115-3

BlackBerry Türkiye faaliyetlerini bir süre önce sonlandırmıştı. Uzun zaman boyunca piyasada herhangi bir BlackBerry telefonu görmüyoruz. Bu nedenle ilk BlackBerry Android telefonu olan BlackBerry Priv’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği şu an için bilinmiyor. Yine de, BlackBerry Priv’in paralel ithalat yoluyla veya yolu yurt dışına düşenler tarafından Türkiye’ye getirilmesini bekleyebiliriz. Benzer bir durum BlackBerry Vienna kod adlı fiziksel QWERTY klavyeli Android telefonu için de geçerli olabilir. O telefonun da yurt dışında piyasaya sunulduktan sonra kısa bir süre içinde Türkiye’ye gelmesini beklememek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER