Manşetler

BlackBerry Venice kızaklı Android telefonu Priv adıyla çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry-priv-android-250915

Son zamanlarda yeni bir BlackBerry cihazıyla ilgili epey fazla bilgi ve fotoğraf sızıntısı görüyoruz. Bu sızıntılara konu olan cihaz BlackBerry Venice kod adını taşıyor. Ancak söylentilere göre, bu yeni telefon BlackBerry Priv adıyla piyasaya çıkacak.

Bu yeni bilgi daha önce de BlackBerry’nin kızaklı klavyeli Android telefonuyla ilgili çeşitli bilgileri paylaşmış olan @evleaks hesabından geliyor. Hesabın sahibi Evan Blass, şu anda BlackBerry Venice olarak bilinen yeni BlackBerry Android telefonunun piyasaya BlackBerry Priv adıyla çıkacağını kaydetti.

 

BlackBerry son zamanlarda telefonlarını sayılar yerine çeşitli isimlerle adlandırmayı uygun görüyor. Son çıkan cihazlar Passport, Classic, Leap gibi isimler taşıyordu. Bu nedenle Priv’in de bu yeni düzene uygun bir isim olduğunu düşünebiliriz.

 

Bu cihazın ilginç taraflarından bir tanesi BlackBerry’nin kendi işletim sistemi BlackBerry 10 yerine Android ile çalışacak olması. Google Play Store ve Google’ın uygulamalarının yüklü olacağı bu cihazda çeşitli BlackBerry servis ve güvenlik uygulamalarını da göreceğiz.

Kızaklı fiziksel klavyesiyle son zamanlarda gördüğümüz Android telefonlarından önemli bir farklılık içerecek olan telefonun 5.4 inç ekranının bulunacağı belirtiliyor.

 

Bu yeni BlackBerry cihazının resmi olarak ne zaman tanıtılacağı belli değil, ancak tahminler kasım ayının ortalarıyla sonlarına yoğunlaşıyor.

İLGİLİ HABERLER