Teknoloji

BlackBerry TCL ile markasını telefonlarda yaşatmaya devam edecek

blackberry tclBlackBerry’nin kendi akıllı telefonlarını ürettiği günler sona erdi. Kanadalı şirket, artık telefon üretimi konusundaki sorumluluklarını başkalarına devrediyor. TCL ile uzun süreli bir anlaşmaya varan BlackBerry, hem isim hakkını hem de yazılımını gelecek cihazlar için bu şirkete lisansladı. TCL daha önce de Alcatel telefonları düzenleyerek BlackBerry DTEK50 ve DTEK60 olarak gün yüzüne çıkmalarını sağlamıştı.

Yeni dönemde TCL, BlackBerry markalı telefonların tasarımından, üretiminden, satışından ve donanım desteğinden sorumlu olacak. BlackBerry bu cihazlara sadece güvenlik eksenli bazı dokunuşlar yapacak. BlackBerry TCL anlaşmasının meyvelerine dair ilk bilgilerin önümüzdeki aylarda paylaşılması planlanıyor.

BlackBerry TCL anlaşmasıyla adını gözler önünde tutmayı sürdürebilecek

İki şirket arasında böyle bir anlaşmanın yapılacağını görmek pek de zor değildi. BlackBerry markalı telefonların yola devam edeceğine dair beklenti bir hayli yüksekti ve TCL de BlackBerry’nin yakın geçmişte işbirliği yaptığı bir şirketti. Bu anlaşma sayesinde BlackBerry, akıllı telefon pazarında boy göstererek markasını kullanıcıların gözü önünde tutma imkanını da yakalıyor.

İLGİLİ HABERLER