Teknoloji

BlackBerry Priv kayıt sayfası Android telefonun belirli özelliklerini doğruluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry-priv-151015

BlackBerry, yakında piyasaya sunacağı BlackBerry Priv için ön kayıt sistemini açtığına göre, bu telefonun çıkışı için artık sona yaklaşılmış demektir. Ne var ki, kesin çıkış tarihi henüz netleşmiş değil.

Ön kayıt sayfasını açan BlackBerry, aynı zamanda bu beklenen Android akıllı telefonunun bazı özellikleri hakkında detaylar da paylaştı. Aslında bunların bazılarını daha önceki sızıntılar sayesinde öğrenmiştik. BlackBerry de bunları bir açıdan doğrulamış oluyor. BlackBerry’nin yılın bu zamanlarının en ilginç akıllı telefonlarından birini çıkarmaya hazırlandığını söyleyebiliriz.

Bir süredir BlackBerry Priv’in sızıntı niteliğinde çeşitli fotoğraflarını ve hatta erken incelemelerini görüyoruz. Bunlar BlackBerry Priv’in Google Play uygulamalarına ve servislerine erişim sağlayacağını doğruluyordu. BlackBerry şimdi bunu resmen açıklıyor. Geçmişte BlackBerry 10 OS Amazon’un Appstore uygulama mağazasıyla kullanıcılara Android uygulamalarını yükleme imkanı tanımıştı. Priv tam donanımlı bir Android telefonu olduğu için, Google Play Store’un bulunması daha anlamlı oluyor.

Ayrıca BlackBerry 5.4 inç ekrandan bahsetse de, bunun çözünürlüğü hakkında bilgi vermiyor. Ayrıca Priv’in 3140 mAh kapasiteli pil barındırdığı belirtiliyor, bu da normal bir akıllı telefonda bulunana göre daha yüksek kapasiteli bir pile sahip olduğu anlamına geliyor.

İlginçtir ki, Schneider-Kreuznach sertifikalı kameradan da bahsediliyor. Bu şirket kamera lensleriyle belli bir üne sahip ve bunların bazıları Kodak, Samsung gibi şirketler tarafından kullanılmıştı. Bu, kamera sensörünün akıllı telefonda kullanılıp kullanılmadığını doğrulamıyor.

BlackBerry Priv’in Qualcomm Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza gibi diğer teknik özelliklere de sahip olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER