Teknoloji

BlackBerry Priv için her ay güvenlik güncellemesi yayınlama sözü verdi

blackberry-priv-051115

Android’in maruz kaldığı Stagefright gibi güvenlik açıkları, hem Google’ın hem de cihaz üreticilerinin güncelleme stratejilerini tekrar gözden geçirmesine sebep oldu. Google, Android’in ham sürümünü barındıran cihazlar ve kendi Nexus ürünleri için aylık güncelleme sözü verirken, diğer üreticiler aynı taahhütte bulunamadı.

Yeni Android telefonu Priv’de güvenlik ve gizlilik konusunun üstüne ayrıca odaklanan BlackBerry ise sürüden ayrılarak her ay düzenli olarak güvenlik güncellemesi yayınlama sözü verdi. Şirket, gerekli durumlarda ekstra güncellemeler de sunacağını açıkladı.

BlackBerry Priv için her ay düzenli olarak yayınlanacak güncellemelerin güvenlik odaklı olduğunu ve yeni özellikler getirmeyeceğini belirtmek gerekiyor. Güvenlik güncellemesi yayınlamanın özellik güncellemesi yayınlamaktan daha kolay olduğunu ve mevcut yapıyı bozmasının pek mümkün olmadığını söylemekte fayda var.

Güncellemelerini Google’ın aylık olarak yayınladığı güncellemenin ardından paylaşmayı planlayan BlackBerry, acil müdahale gerektiren bazı açıklar içinse rutinin dışına çıkacak ve kısa süre içinde güncelleme yayınlayacak. BlackBerry Priv, Kanadalı şirketin ilk Android telefonu olduğu için güncelleme dağıtımında pek sorun yaşanması beklenmiyor. Güncellemelerin sadece BlackBerry ve yetkili satıcılar tarafından satılan cihazlara geleceği de, şirket tarafından paylaşılan ilginç bilgiler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER