Teknoloji

BlackBerry CEO’su şirketinin Android telefonu Priv’i tanıtırken zorlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry, Android işletim sistemli ve kızaklı tasarıma sahip ”Priv” isimli akıllı telefonunun varlığını geçtiğimiz hafta doğrulamıştı. Kanadalı şirket, Priv’i tanıtırken, Google’ın mobil işletim sisteminin ve BlackBerry’nin güvenliği ile üretkenliğinin en iyi yönlerinin buluşmasına dikkat çekmişti. Ancak BlackBerry Priv’in tanıtımı için çekilen ve şirketin CEO’su John Chen’in de boy gösterdiği inceleme videosu, Android’in BlackBerry için pek bilinen bir alan olmadığını gözler önüne seriyor.

İnternete sızan bir tanıtım videosunda Chen, defalarca Priv’in ”Google” işletim sistemiyle çalıştığını söylerken, video boyunca defalarca bocalıyor. Buna ek olarak, Chen’in Chrome tarayıcısını çalıştırmasının ardından cihazın bir Google hesabına giriş yapmadığını farkederek uygulamayı kapatması dikkat çekiyor.

Doğaçlama tanıtımlar kimi zaman zor olabiliyor ve Chen’in telefonun özellikleriyle ilgili konuşmaya hazırlıklı olmaması nedeniyle takılmasını doğal karşılamak gerekiyor. Ancak BlackBerry CEO’sunun Google’ın mobil işletim sisteminin adını dahi hatırlayamaması pek savunulabilir gözükmüyor ve kısmen şirketin şu anda yaşadığı sıkıntıları sembolize etmesi açısından önem taşıyor.

BlackBerry kurumsal bazda sağlam cihazlar ve servisler sunma konusunda kendisinden emin gözükse de, bireysel kullanıcı tarafında halen belirsizlik içinde olduğu görülüyor.

Chen’in Android cihazlar hakkında pek fazla bilgi sahibi olmaması, BlackBerry’nin şirket çapında gerekli Android uzmanlığını barındırmadığı anlamına gelmiyor. Yine de, şirketin Android alanındaki başarısını görmek için Priv’in çıkışını beklemek gerekiyor. BlackBerry’den yapılan açıklamada 5.5 inç’lik telefona ilişkin daha kapsamlı detayların önümüzdeki haftalarda paylaşılacağı belirtilirken, Priv’in 2015 bitmeden raflardaki yerini alacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER