Teknoloji

Blackberry PlayBook’un mini klavyesi resmen tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry PlayBook kullanıcılarının tabletle alakalı olarak en fazla rahatsız oldukları noktalardan biri de tablette yazı yazmakta yaşanan sıkıntı idi. Bu konudaki şikayetlere kulak veren RIM, BlackBerry PlayBook’larda kullanılması için BlackBerry Mini Klavye’yi geliştirdi. Şifreli bir Bluetooth bağlantısı ile PlayBook’a bağlanan klavye, dokunmatik ekrana temas etmeden cihazı kullanmayı sağlayan bir touchpad’e de sahip.

Klavye ile PlayBook yazma işlemi esnasında çok daha uygun bir açı ile kullanılabiliyor. MicroUSB aracılığıyla şarj edilebilir bir bataryaya sahip olan klavyenin tam şarjın ardından 30 gün boyunca kullanılabiliyor. PlayBook OS 2.0’nin de mini klavyenin takılı olduğu durumları algılayarak, ekran üstündeki klavyeyi kaldırıyor ve bu sayede ekran kullanımı da maksimuma ulaşmış oluyor.

Notebook klavyelerinden aşina olduğumuz özelliklerin bir çoğunu bünyesinde barındıran BlackBerry Mini Klavye gün itibariyle ön satışa çıkmış durumda. Dağıtımına 23 Mart’ta başlanacak ürünün ABD’deki satış fiyatı ise 119.99 dolar.

İlgili – Slashgear

 

İLGİLİ HABERLER